Home Panouri solare apa calda
Panouri solare apa calda
Panouri solare pentru apa calda menajera PDF Imprimare Email
Panouri solare apa calda
Scris de madalina   
Vineri, 03 Septembrie 2010 13:06
Un specialist poate stabili marimea si tipul necesar de panouri solare apa calda in functie de cerintele utilizatorului: tipul locuintei, numarul de personae din familie sau cantitatea necesara de apa calda pentru fiecare locatar in parte, etc. Categoria de panouri solare apa calda se divide in: panouri solare apa calda cu razervor si fara rezervor.

Instalatiile cu rezervor au toate componentele necesare sistemului incluse in pachet. Singurul lucru de care trebuie sa se ocupe instalatorul la serviciile caruia apelati este sa racordeze instalatia la reteaua de apa menajera. In cazul tipurilor de panouri solare apa calda fara rezervor, numite si cu circulatie fortata, sistemul este in general alcatuit din: panou, boiler de tip mono, bi sau multivalent, o statie de automatizare, un suport pentru montaj, un vas dedicat expansiunii si un agent termic de transfer.

Modelele de panouri solare apa calda pot fi utilizate intr-o gama destul de larga de aplicatii: locuinte individuale sau sociale, hoteluri, cabane, piscine, scoli si gradinite sau complexe agrozootehnice, etc.

Tuburile vidate din cadrul instalatiei au rolul de a absorbi energia solara si a o converti in caldura. Acestea pot fi confectionate din sticla borosilicat, care este deosebit de rezistenta la socuri. Transparenta tubului exterior la panouri solare apa calda este obligatorie pentru a permite patrunderea luminii si pentru ca reflectia sa fie minima. Tubul interior trebuie imbracat intr-un anumit tip de invelis care sa aiba rol de absorbant pentru radiatiile solare si care trebuie, de asemenea, sa aiba proprietati de reflectie minime. Aceste tuburi sunt de obicei aliniate in paralel. Unghiul in care vor fi instalate depinde in mare parte de latitudinea locatiei de instalare.

Printre avantajele de care va bucurati la utilizarea de panouri solare apa calda se numara:

- Sursa de energie utilizata este gratuita si, in plus, nu se epuizeaza niciodata (aceasta duce la o factura la energia eletrica mult mai mica);
- Indiferent de calitatea vremii: rece sau innorata, panoul solar continua sa functioneze;
- Montarea se realizeaza deosebit de usor pe orice tip de acoperis, mai ales pe cele plate;
- Singura operatiune de intretinere pe care trebuie s-o intreprindeti este curatarea tuburilor vidate;
- Nevoia de apa calda menajera va este asigurata in proportie de 70 % prin utilizarea acestor mecanisme;
- Disponibilitatea tuburilor vidate in caz de avarie.


Ca o concluzie, putem spune ca utilizarea de panouri solare apa calda pare a fi o solutie destul de buna pentru vremurile in care traim, atat in ceea ce priveste banii investiti, cat si legat de faptul ca aceste sisteme sunt eco-friendly si pastreaza natura si nu au efecte nocive.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com